Sider

onsdag 18. november 2009

Planter å ditt å datt...


Det er snart jul,det er en veldig koslig tid nå... Selv om man stresser å tenker på alt man må gjøre. Det er viktig å gjøre koslige ting,med familie å venner.Gå på kafe å stresse ned med de hobbyene man har.


Ikke mye som minner om juleforberedelser i min stue enda. Jeg stuller å steller med min grønne planter,de fleste er kunstige da. Men plastikk er jo blitt så fint. Jeg har handlet mose å fant ut at det er veldig dekorativt i pottene på plantene mine.


Dette er en elefantfot som er det navnet jeg har hørt på denne hardføre planten. Den er veldig dekorativ å det hender,når det er godvær på sommeren,at den får stå ute, tror den liker det veldig godt. Var så mye jord som vistes i potta,å da la jeg mose på toppen. 

Har også en kjempefin kaktus som jeg må klippe ned fordi den vokser så veldig,som har fått mose.Mosen er kanskje litt kjedlig,den er kjøpt på plantasjen å er veldig lys,men ikke så lys som den blir på bildene. Det er ihvertfall mye finere med enn uten. 

 


Liker også å bruke stener som dekorasjon. Det blir utrolig fint. Denne står i kjøkkenvinduet mitt. Jeg har ikke så mange levende planter,blir mer å mer kunstig. 

Disse to er kunstige å veldig fine syns jeg. De står der eviggrønne å jeg slipper tenke på vanninga å at de brennes av sola,som ofte mine planter som har stått i stuevindu har gjort.


Jeg skal dekore litt til jul framover,med nisser å engler å granbar å amaryllis å svibler.... Det er morro å holde på med. 

Jeg elsker roser,å spesielt orange,de er utrolig nydelige. Disse står på bordet mitt.                           
 Min samboer har en sønn på 12 år.Han har nok hatt Norges styggeste gutterom. Her i huset vil vi helst glemme det som er stygt,å tar heller bilder som viser det nye. Det er egentlig veldig dumt. Så vi nok en gang glemte å ta bildet av hvordan rommet så ut. Men det ble tatt da det var tømt da. Nå spikres det nye veggplater å det skal males. Har sett mange fine barnerom i diverse blogger. Men han skal få bestemme selv.nesten alt. Min flinke samboer har også bygget seg en bar i kjellerstua vår. Helt selv,skulle tro han var snekker,så flink som han er. Skal vise bilder av dette senereMin samboer jobber kveldsskift å jeg har laget en salat til han. Han er veldig glad i egg da... :-)


Ha en god førjulstid alle som titter innom meg.


3 kommentarer:

 1. Heia Karin! Så flink du er med planter! Her er det minimalt for tida, har ein del orkidear, men ellers er det dårlig med grønt! Mose og stein er kjempefint å bruke; heilt enig! Tusen takk for at du likar bilda mine, og legg att slike koselege ord! Eg blir SÅ glad! Eg er amatørfotograf, har alltid likt å ta bilder. Men kameraet er ikkje fancy, Canon EOS 1000D. Eit speilreflekslamera, i den rimelege enden av skalaen. Men meir enn bra nok for meg! Eg kan ikkje eingong å bruke det enno! Eg gidd aldri å lese bruksanvisningar... ;)

  Men veit du; eg vart iholsvolten når eg såg den salaten! Fekk så lyst på egg!!! Må visst ut å smøre meg litt nattmat! :)

  Ha ei god novembernatt!

  Bloggklem frå Elin! :)

  SvarSlett
 2. Hei Karin og tusen takk for koselige ord på bloggen min :o) Bamse har det bare fint og vi koser oss masse. Lover at jeg skal legge ut flere bilder av han etter hvert…. Men holder på å male skap og andre småting og det tar sin tid!!! Helsa min er skylden (hehe) male en dag og to dager med pause…slik går det no her… Har ikke begynt å tenkte på jul ennå. Ser på mange blogger at flere har ”små startet”… og blir litt stresset :o)
  Så mange flotte planter du har, både levende og i plastikk. Jeg har det samme hjemme. Har ikke akkurat grønne fingrer, så da er det veldig kjekt med alle disse flotte kunstige :o) Spennende med oppussing, tenker gutten syns det blir flott når det blir ferdig. Flink mann du har også – Håper vi får se hvordan det blir :o) Ønsker deg og dine en riktig fin helg. Klem fra Mette

  SvarSlett
 3. Hei, og takk for koselig hilsen :)
  Så mange flotte planter du har. Jeg hadde aldri hatt hjerte til å klippe ned kaktusen :) Men de fleste blomster blir jo finere om de får seg en stuss av og til.

  Ønsker deg en fin uke :) Hilsen Margrethe

  SvarSlett