Sider

søndag 7. mars 2010

DU Å JAG ALFRED...

Nå er vinterferien min med Alfred over.Det har gått veldig fort.En valp er som en liten unge.Må passes på hele tiden å han kommer seg opp å ned i alle etasjer hos oss så vi springer opp å ned for å sjekke hva han holder på med.Så nå går vi til anskaffelse av en trappegrind.Alfred er født på vintern å vet ikke om vår å sommer. Han elsker snø å høye brøytekanter. Gjett om han har noe å glede seg til når det blir vår å sommer.Da slipper han ligge foran peisen å varme seg.
 Alfred trener litt hver dag,mest med pappan sin.De bruker en klikker å han har lært seg å sitte å ligge å han har lært å tråkke på ei matte på gulvet for å få godbit også.Han er veldig motivert å veldig flink syns vi da. Nå er ferien over å hverdagen begynner for alvor for Alfred også,han har trent på å være hjemme alene.Tror ikke han liker det noe særlig.Han er trygg i huset men liker å ha oss rundt seg.Han er flink å sover i bur om natta. Gleder meg til det blir vår å lyst ute,da kan vi ta mange fine bilder av han også.Nå er det natti natt på meg å Alfred.

2 kommentarer:

  1. Jeg syns det er så koselig at dere har beholdt Alfred-navnet - særlig den overskriften du har brukt her. Det er vel noe av det varmeste i Emil-serien :) Vi spekulerte fælt på navn i starten, men beholdt Lukas. Og så var det jo uansett finere enn "Griseknoen" når man først skulle holde seg innen Emil-sjangeren... Lukas er vaksinert og ID-merket i dag, fredag venter "frisøren" og til helga blir det valpekurs! Lukas kan å sitte og nesten ligge på kommando, han lyder "kom" og han er utrolig lærevillig. Ser frem til kurs, vi tropper opp hele familien med oss voksne og tvillingene på 10. Lykke til med hjemme-alene-treningen.

    SvarSlett
  2. Hei igjen! Joda, Lukas er også fæl å bite, og det er noe av det jeg ser mest frem til på kurs - få ham til å forstå "nei" og "ikke lov". Jeg fant denne på nettet: http://www.eukanuba.no/DNA/no/no/puppies/training-and-obedience/housebreaking-using-a-crate/index.html og vi laget en sånn skrangleboks. Det funker delvis, vi er kanskje ikke iherdige nok. Uansett prøver vi å distrahere ham med noe han kan, for eksempel "kom" eller "sitt" sånn at vi kan belønne positivt også - ikke bare gå rundt og skrike nei til ham... Jeg skal nok poste mer når vi er i gang med kurset. :)

    SvarSlett